Aannemersbedrijf Koole; Projectadministratie

Aannemersbedrijf Koole is gespecialiseerd in ondergrondse infra-technische werkzaamheden. Ze leveren onderhoud tot nieuwbouw en van graafwerk tot PE lassen. Met meer dan 50 jaar ervaring hebben ze de kennis, ervaring en apparatuur voor de juiste gecertificeerde oplossing.
Zoals in veel (onder)aannemersbedrijven zijn veel van de bedrijfsprocessen veelal op papier gebaseerd en afhankelijk van de vaak veranderende wensen van de opdrachtgever of hoofdaannemer. Vooral voor projecten met langere doorlooptijd en een combinatie van specialisaties leverde dit problemen op voor de project en financiƫle administratie.

We hebben samen met het team van Koole het huidige papier gebaseerde proces in kaart gebracht, stap voor stap. De oplossing is vervolgens besproken met het commerciƫle team, de werkvoorbereider, de uitvoerder en de externe accountant want uiteindelijk moeten zij met de oplossing kunnen en willen werken. Tijdens ontwikkeling werd het Koole team nauw betrokken om precies te leveren waar zij prettig mee kunnen werken.
De oplossing, opgeleverd in stappen, maakt het mogelijk een project vanaf offerte, via projectadministratie en goedkeuring tot aan factuur te begeleiden en na afloop per project, klant of periode nacalculaties uit te voeren.

De impact van de maatwerk software voor Koole is aanzienlijk: minder papierwerk, duidelijkere administratie en rapportage en beter inzicht in gemaakte kosten en resultaten.