HD Groep; Vastgoed financiele planning

HD Groep is een vastgoedonderneming in Rotterdam met projecten door heel Nederland. HD Groep levert een uitgebreide set aan diensten van Plan- en projectontwikkeling tot uitvoering en architectuur en ontwerp tot advies aan beleggers, bedrijven, zorginstanties en overheden.

De situatie bij HD is er een die veel mensen zullen herkennen, er is een een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden waarvoor Microsoft Excel wordt gebruikt. Deze werkzaamheden zijn een essentieel de bedrijfsvoering. Zoals bij veel van dit soort systemen is er weinig aan gepland, het is ontstaan uit nood en over jaren geëvolueerd tot een complex en allesomvattend systeem.

Dit project had een interessant verloop, na een uitgebreid marktonderzoek had de klant gekozen voor een standaard softwarepakket dat specifiek wordt gemaakt voor dit type bedrijf. Na analyse van de beschikbare functionaliteit bleek echter dat er een aantal zeer essentiële tekortkomingen waren en maatwerk oneconomisch duur. In een project met een aantal korte sprints hebben wij vervolgens een volledig maatwerk oplossing gerealiseerd.

De software levert een aantal belangrijke voordelen op voor HD, projecten kunnen sneller en nauwkeuriger worden gepland, gebudgetteerd en gevolgd waardoor financiële risico’s kunnen worden geminimaliseerd. Door de overgang van meerdere versies van een Excel model per project naar een geïntegreerd stuk software waar alle projecten uniform worden opgeslagen is alle informatie makkelijker, tijdiger en altijd beschikbaar. Dit levert voordelen op voor de bedrijfsvoering waarvan de impact over lange tijd zichtbaar zal blijven.