HD Groep; Vastgoed financiele planning

HD Groep is een projectontwikkelaar in vastgoed in Rotterdam met projecten door heel Nederland. HD Groep levert een uitgebreide set aan diensten van Plan- en projectontwikkeling tot uitvoering en architectuur en ontwerp tot advies aan beleggers, bedrijven, zorginstanties en overheden.

De situatie bij HD is er een die veel mensen zullen herkennen, er is een een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden waarvoor Microsoft Excel wordt gebruikt. Deze werkzaamheden zijn essentieel voor de bedrijfsvoering en resultaten van projecten. Zoals bij veel van dit soort systemen, is het ontstaan uit nood en over jaren heen geëvolueerd tot een niet heel efficiënt en allesomvattend systeem.

Dit project had een interessant verloop, na een uitgebreid marktonderzoek had de klant gekozen voor een standaard softwarepakket waarin de stichtingskosten van een project komen te staan, dat specifiek wordt gemaakt voor dit type bedrijf. Na analyse van de beschikbare functionaliteit bleek echter dat er een aantal zeer essentiële tekortkomingen waren en maatwerk oneconomisch duur. In een project met een aantal korte sprints hebben wij vervolgens een volledig maatwerk oplossing gerealiseerd.

De software levert een aantal belangrijke voordelen op voor HD, projecten kunnen sneller en nauwkeuriger worden gepland, gebudgetteerd en gevolgd waardoor financiële risico’s kunnen worden geminimaliseerd. Door de overgang van meerdere versies van een Excel model per project naar een geïntegreerd stuk software waar alle projecten uniform worden opgeslagen is alle informatie makkelijker, tijdiger en altijd beschikbaar. Dit levert voordelen op voor de bedrijfsvoering waarvan de impact over lange tijd zichtbaar zal blijven.