Na al het zakelijke geweld van de afgelopen weken, met klant en bedrijfs successen is het nu tijd om een keer wat techniek te laten zien. Buiten de functioneel mooie applicaties die we bouwen zorgen we ook dat deze applicaties er mooi uitzien en functioneren.

Zoals je in eerdere posts en op onze website kan lezen werken wij met het no-code platform WEM, een krachtig, modern no-code platform. WEM heeft twee uitstekende mogelijkheden om je applicaties er goed uit te laten zien; widgets en master templates. Master templates zorgen ervoor dat we de huisstijl van de klant perfect kunnen weergeven en zijn een onderwerp voor een toekomstig artikel. Vandaag ga ik wat vertellen over “WEM Widgets” en wat wij bij Ten Twenty daarmee doen.

Een Widget in WEM is eigenlijk een schermelelement, dat kan iets heel simpel zijn zoals een knop of zelfs een tekst. Standaard levert WEM al heel veel mogelijkheden voor de gebruikersinterface; formulieren, lijsten, knoppen, plaatjes enz enz. Maar soms wil je toch iets meer, iets wat perfect past bij de beleving van jouw gebruiker, voor jou specifieke applicatie. Precies voor dat soort situaties heeft WEM de mogelijkheden om maatwerk Widgets te maken, eigenlijk zijn dat schermelementen die helemaal naar eigen smaak in te richten zijn. Wederom kunnen dit simpele elementen zijn, bijvoorbeeld een knop met een animatie waardoor het lijkt alsof je de knop echt indrukt maar ook hele complexe functionaliteit is beschikbaar; kaarten met automatische collatie van data : hebben we een standaard widget voor. Grafieken met een combinatie van kolommen en lijnen en 3d effect : Check, die hebben we ook. Elementen die bewegen als je er met de muis naar wijst : zit al in onze toolbox. Zelfs drag&drop functionaliteit, bijvoorbeeld handig om te sorteren of lijsten te maken hebben we een standaard oplossing voor.

De kracht van WEM is dat er heel veel mee kan, de kracht van Ten Twenty Solutions is dat we weten hoe we dat voor elkaar krijgen en het vaak genoeg succesvol hebben uitgevoerd dat we waarschijnlijk al een kant en klare oplossing hebben klaarstaan.